fredag

vaknade nästan för sent imorse och det var riktigt tungt att kliva upp ur min mysiga säng imorse ;) men ja kom upp och drog till jobbet, gud vad folk det vart på eftermiddagen, fick rycka in och sitta i kassan i nästan 7 timmar idag, inte så kul men, u gotta do what u gotta do..  nu har ja ivf äntligen slut på mina "9" dagar på rad och jag är ledig hela helgen,ska bli så skönt att ta det lugnt, jossi var här ikväll och vi hade tänkt att dra till solle en sväng men ja blev en riktig partypooper och orkade seriöst inte göra något, och du som känner mig vet att ja kan dra iväg på värsta grejen utan nå som helst förberedelser, impulser är något ja älskar och sällan säger nej till, men icke, kände verkligen hur hela kroppen var trött och slut så vi låg framför tvn och myste :) dessutom har vi valpen hos oss i helgen så ja ska bara spendera kvalitétid med vänner och familjen, ska bli så skönt :) tänker försöka vila mina blå nu, men vi höres imorgon :) godnatt!
'
p.s. lifehouse har ju släppt ett nytt album!! smoke & mirrors Lifehouse – Smoke & Mirrors check it ooouuutt!!
'
//jonna.c

haha

haha, jobbade ju idag, så kring halvåtta fick vi (som typ resten av kramfors) strömavbrott på kvantum :D vart alldeles svart så vi fick springa och hämta ficklampor och börja hjälpa kunder ut, dom som ides vänta på strömmen stannade kvar och handlade när den kom tillbaka, men innan dess haha, vilket roligt drama! haha. .  stängde som sagt idag och öppnar imorgon, men nu är det bara långpass från 9-17 kvar och sen är mina 9 dagar slut och jag är ledig i tre :) ska bli underbart skönt! helgen har förslag men inget bokat, måndag däremot blire svall med brudarna! ser fram emot det!
'
'

//jonna.c

onsdag :)

tja! jobbade till tre idag och missförstå mig inte, men det var riktigt skönt att komma hem haha, men han inte mer än  att komma innanför dörren så drog ja iväg in på stan och handlade smycken, hjälpte anna och sen hem igen, käk och senare lite fix inför kramm :) jag jossi och anna käkade där och det var jättetrevligt men kramm, ja det är ju alltid mysigt att lyssna på trubaduren men inge mer lixom, kvällen slutade däremot desto bättre hihi :) nu ska ja sova, eller ivf försöka, ska hä i båten i nyland imorgon innan ja jobbar 15-20:30, stöööres!!
'
//jonna.c

golliiii

haha, titta vilket gulligt monster som var hemma hos oss igår :D!!
'
'
'
'
'
'
fick nyheter om morfar idag så ja tog ledigt och for upp för att hälsa på honom, orkar inte sitta i en kassa och se trevlig ut i flera timmar när man bara vill gräva ner sig. . men men. .
'
//jonna.c

gonatt

tänker lägga igen ögonen efter en jättemysig kväll nuja :) börjar jobba kl 15 imorgon så vi lär höras innan dess:) gonatt!
'
'
//jonna.c

städat

åh vad skönt det var att komma hem från jobbet idag! inte så att ja typ vantrivs eller så där nere, men känns som ja träffar främlingar mer än ja träffar vänner och familj. .
'
tog mig ivf i kragen och städade mitt rum, det behövdes kan ja säga! jag kunde inte se mitt golv, och varför fortsätter jag släppa in katterna fast ja sagt att ja INTE ska göra det!? haha blir så satans med hår ..  men nu är alla kläder i garderoben, sängen nybäddad, allt dammtorkat och golvet damsugit, sköönt!! snart middag med, så till dess tänker ja ligga och gääässaaaa haha, hejs! ;)
'
'
'
//jonna.c

coming back

börja känna mig på bättre humör nu så nu börjar även blogglusten komma tillbaka :) efter imorgon så har ja jobbat bort 5 av mina nio dagar på raken (!!) på kvantum så det kommer kännas skönt :) har bara kortpass kvar så, förutom fredag, men de går fort :)
'
i helgen drog vi till hsands stadsfest och helt ärligt, den sög jämfört med typ kramfors, suck. . kastade 200 kr i sjön haha, men det är inget att göra åt!
'
helt underbar solnedgång
'
'
öppnar på kvantum imorgon så ska lägga mig nuja, gonatt:)
'
//jonna.c

buää

dagens känsla, trötter lesser
'
'
'
hittade en snigel i flizans päls nyss, mysigt. .
'
//jonna.c

suck

ja asså, ja vill inte gå in på saker förens vi är säkra men som du kanske förstår så handlar det om morfar, livet är så jävla orättvist och det är alltid de bästa människorna som drabbas, så ofattbart så det går inte att sätta ord på det. .  men men, vad ska man göra? bara att acceptera, även fast det nästan inte går. .. .
'
jobbade om satan idag btw, skulle jobbat 10-15, men fick jobba över till 17 så det blev 7 timmar i kassan! lagomt less jag var, men så blire om någon blir sjuk i sista sek, ba att ställa upp! sen ha ja ba hängt med calin på kvällen, chillat surrat osv, behövs :) tur ja har de bästa vännerna ivf! det äre inget snack om :) sen har ja lite saker att se fram emot här hihi, vi får väl hoppas och se helt enkelt! imorgon jobbar jag 12-20, kul! ajja, störes sen då:)
'gnatt
'
//jonna.c

ingen lust

ingen lust att blogga, tänkte ba skriva att ja lär vara seg här ett tag, saker och ting har förvärrats och ja orkar inte lägga energi på "onödiga" säker just nu. .
'
//jonna.c

kramm

efter många om och men så är ja redo för "utgång", blir nykter ikväll, som vanligt haha, men är inte spec festsugen så ja kör istället :) stått uppe på mammas rum och lockat håret, fy satan vad varmt det vart, rummet precis under taket och den varme tången runt huvve, älskar verkligen mig själv för att ja valde källaren! här nere kan man t.o.m. sova med vintertäcke på sommaren, lovely!
'
'
nu ska vi mötas ett gäng brudar hos frida en sväng och sen drar vi oss mot stan! cyaaa
'
//jonna.c

onsdag

tjaba! haha
'
gissa vad ja gjort idag då? hehe, bytt luftfiltret på mazdan, så nu låter hon ännu bättre:) och kört moped! haha, bror sa att den va trasig men de trodde ja inte ett skit på, så ja startade den och körde :) säger ju det, mina motorer ÄR evighetsmaskiner (y)  förutom det så for vi upp till morfar idag igen :) han mår mycket bättre nu, pjuh! sen passade vi på att hämta lite saker ur saaben innan vi for igen. ja blir så trött av att åka bil så jag somnade på altanen och vaknade en timme senare alldeles svettig, vart som en bastu där inne haha, så blir en dusch nu innan det är dax för att bege sig på grillafton :) störes!
'
gamla vs nya luftfiltret!

'

//jonna.c

satans saab !!

haha justja :D måste berätta om vad som hänt saaben! snubben från värkstan ringde idag och sa att motorn är på väg att skära haha!! trodde vi skulle dö, var tydliiigen lite större fel än bara bensinpumpen, så nu måste vi köpa en ny motor : D har redan hittat en så bilen kommer få ett nytt hjärta om nå dagar, skönt det! jag har alltid tyckt att den känts "torr" och rispig när man kört, men ja trodde ba att bilen var så, men kan väl gissa på att den fått dåligt med olja läänge eftersom det varit fel på givaren till oljemätaren så vare säkert massa andra småfel med, så nu finns de inge val lixom:D jävla dyngbil!! ajja, u gotta do what u gotta do!
'
ny motor till saaben check ;)

//jonna.c

tisdag?

äre idag va? ja, haha
'
idag har ja bara grejat med mazdan, typ, eller, ja, ja och mamma åkte en sväng till ullånger på nå konstgrejs och jonas har gjort det mesta på mazdan, så nu är oljefilter och ny olja fixat:) tack för hjälpen!
'
nytt oljefiler check!
'
imorgon ska ja ge mig på att byta luftfilter och även se över mopeden, måste sälja iväg den ;( sen taggar vi för utgång imorgonkväll, se vad kramfors har att erbjuda haha :D
'
//jonna.c

fisketur haha

helvete, haha, drog som sagt på fisketur till finnmarken med cd och anders inatt, och ja, det blev inte mycket fisk, däremot blev det mycket snack och fågelattack, när vi hade rott en bit så knäckte cd åran. .  tur vi har stugan där, paddlade tillbaka till stranden och tog våra åror så vi tog oss runt ivf ;p var en rätt rolig kväll ändå! nu tänker ja fööörsöka sova lite, eller ;)  haha, gonatt!
'
'
//jonna.c

fiska

for som sagt till solle idag för att fixa saaaben. ja lyckades köra den till en verkstad i närheten så nu ska den nog lagas imorgon! mekanikern sa att det kunde vara bränslepumpen, hade haft 5 saabar inne för den på kort tid så. .  ivf, ikväll blire lite kvällsfiske! var ett tag sen ja fiska så nu är det faan dax :D störes sen!
'
//jonna.c

måndag

visst äre måndag idag?
'
fick inte sova i sju år. .  men blev ivf några timmar så nu fungerar jag igen :) mamma och ja drar snart till solle för att försöka hitta en verkstad som han plåstra ihop saabskapet, får hoppas att dom lyckas .. hehe. .  sen åker vi nog in till morfar en sväng och hälsar på honom :) eftersom att vädret inte är såå bra så blir det inge vettigt sommargöra utan mest nyttogöra idag, kaanske åker till stugan och sätter i båtmotorn så ja kan fara ut och fiska, vi får se helt enkelt :) men men, störes sen!
'
försöka få hem saabskapet idag. .


'
/jonna.c

vilket helvetes dygn!

som du vet så skulle jag egentligen varit i sthlm nu, men morfar fick åka in på sjukhuset (det är "bra" med honom nu) så vi kunde inte åka iväg, får skjuta på det, istället övertalade ja carro jennifer och anna att dom skulle hänga med till åsele, så vi packade på en impuls ihop allt vi behövde, tält, sovgrejor, kläder, proviant osv i saaben och for! vi begav oss prick kl 18 från stan och när vi hade kört en bra bit kom vi på att vi hade kört fel, minst 6 mil fel!! vi hade hamnat i hammarstrand, satan vad klantiga vi var!
'
'
'
, ajja bara att vända om. .  när vi närmar oss näsåker tappar bilen gaskraft och stannar intill en camping på vägen. vi (läs "jag") blir stenförbannad och springer till en camping för att hämta hjälp, vi fick hjälp med att försöka rullstarta satskapet men inget fungerade så vi blev stående. vi ringde diverse folk som kanske visste vad felet var, men ingen kunde hjälpa oss. . efter ca 30 min försökte ja starta bilen igen och då gick den igång, så vi tänkte, "va faan, vi är ju ändå halvvägs, varför inte fortsätta köra?" så vi körde vidare, tills ja tänkte dra ut varmluften ur motorn med hjälp av fläkten, ja då dog den satan igen! blev stående på vägen, fick stanna 3 karlar som försökte hjälpa oss med startkablar men det var lönlöst, blev bogserade till en mack i näsåker där vi blev stående, då var klockan nio. .
'
jävla skitbil, vi skulle tagit mazdan istället, lovar hon skulle pallat trycket!!
'
vi ringde mackägaren och han kom och kollade på bilen men han kunde inte heller hjälpa oss, så vi var strandade, vi ringde diverse skjutsar men ingen hade lust att köra 8 mil för att hämta oss, (inte så konstigt) så vi övervägde att stanna och tälta där, på en gräsplätt i näsåker, men tillslut lyckades vi fixa skjuts! och inte vilken skjuts som helst heller, utan en mustang gt :D haha då lyftes genast vårt humör då vi fick susa fram i ett sånt vrålåk!
'
'
vi lämnade så mycket packning vi kunde i saaben och klämde in oss i mustangen, framme i åsele var vi kring ett-tiden, gick in i ett öltält, men just då slutade bandet att spela, och det började regna. vi skulle gå till jonas bil för att hämta den och innan vi kom åt nyckeln som låg inne i husbussen. .  när vi väl skulle starta audin så var den stendöd. .  såklart. .  så vi fick hjälp att rullstarta igång den så vi kunde köra upp lite batteri. så vi körde runt i regnet och tillslut skulle vi ta oss till campingplatsen som låg på en kulle(promillehill) och bilen skulle bums uppför den backen ( se dagen efter bild )
'
inte så rolig backe när den var blöt och lerig. .
"skogsstigen"..
rötter lera och barr som var alldeles hal, ja vet inte riktigt hur ja lyckades köra upp men sladda mellan träden gjorde ja ivf. .  eftersom vi lämnat all sovutrustning i saaben så hade vi inget annat val än att klämma in oss 4 i jonas audi A4, vart lagomt trångt, carro och ja i varsin stol fram och anna på "golvet" och jennifer på sätet, där sov vi ju bra, blöta, trötta kalla, skrattande och surande om vartannat. men kring 5 lyckades vi somna och fick några timmars sömn!
'
'
'
vi vaknade och fräschade till oss så gott vi kunde och begav oss mot marknaden, och vilken marknad! har aldrig sett så många knallar och så mycket folk i en mindre stad, shit! så där vandrade vi runt i några timmar innan vi for tillbaka till tältplatsen, kollade när karlarna fällde upp tältet och sen styrde vi hemåt.
'
'
'
'
eftersom vi var tungt lastade och jonas audi rätt låg så fick vi krypa fram i 70 hela vägen till näsåker, tog sin tid det. .  sen stannade vi och åt lite mat på en crapig pizzeria. vi såg en jämthund efter vägen så vi ringde polisens upplysningsnummer och anmälde det. framme i näsåker så packade vi ur resterande grejor ur saaben och försökte starta den, då funkade den utan större problem, så vi chansade och körde vidare med den och audin, men bara någon kilometer senare tvärdog den så vi fick bogsera med en 2 meter kort bogseringslina alla 4 milen tillbaka till solle, lagomt nervös och på helspänn jag var, rädd att köra in i jonas, men det gick sån tur var bra! så vi dumpade saabskapet i solle och åkte hem! jag tror aldrig det svurits så mycket någonsin son vi gjort i helgen. .  så fruktansvärt less vi var då precis ALLT gick emot oss, men vi klarade oss, kom fram till vårt mål utan att råka i luven på varandra eller någon annan och trots alla motgångar så kunde vi även skratta, och vi lär kunna skratta åt det ännu mer efter någon månad hehe. .  biljävel, vore det inte föt satsaaben hade vi inte missat hela åselefestandet, vilket vi nu gjorde. .  biljävel!! nu återstår problemet att laga satskapet i solle med, men det får bli en annan dag, nu vill jag bara sova! tur jag hade med mig några av de bästa man kan tänka sig, och att dom ställde upp för mig när ja ville åka, synd att det inte riktigt vart värt resan men, ,.  ;p
'
'
jag har kunnat sutte i älskade stockholm nu och bara mått gott, istället för att haft den här mardrömshelgen, men vi har ändå haft rätt roligt, och vilken story vi har att berätta, synd att allt är sant, skulle varit skönt om det vore en dröm. . . nu ska ja sova i 7 år, gonatt
'
//jonna.c

helvete. .

som du kanske förstår så är vi inte i stockholm, resan vart ja. .  "inställd" berättar mer sen, när ja orkar . .
'
//jonna.c

1 år har gått

nu nästan exakt som på 3 timmar bara. . ett år sen du försvann från oss och inget är detsamma, jag saknar dig, och jag saknar morfar, han må vara vid livet, men hans själ ligger vilandes bredvid dig i din grav. allt har gått så fort, jag minns det som att det var igår, när jag nyligen fått reda på tråkiga nyheter, och mamma ringde och berättade att mormor fått hjärtstillestånd på sjukhuset, att hon och morfar var på väg upp dit, jag minns hur jag senare vaknade av och ann hemma innan ja kunde somna om, i soffan, och hur jag väcktes av att mamma kom hem under småtimmarna. jag visste redan då vad morgondagen skulle medföra, men jag tryckte undan det och somnade om. när mamma ruskade på mig i soffan morgonen efter så var jag redan vaken, men jag låtsades att jag sov för ja ville inte höra vad hon skulle säga, inte vakna upp till mitt "nya liv. . ". men tillslut var det oundvikligt, och ja kommer aldrig glömma när jag hörde mamma säga " nu har vi ingen mormor längre. . "
'
varje gång ja tänker på dig så får ja alltid ett leende på läpparna, även fast det är tungt. trots att du inte var dig själv det sista året så minns jag alla dagar jag var med dig uppe i stugan i finnmarken, när jag var litet. jag minns varje gång vi kom hem till er och du skulle alltid berätta om vad ja gjorde när jag var mindre, " när du va liten bä jonna, då . .  " så fick ja höra massa knäppa saker ja gjorde, om och om igen :) jag växte upp med mina morföräldrar och det är jag evigt tacksam för, att de blev som min andra familj. jag har än inte ändrat namnet i min telefonbok på ert hemnummer, det står fortfarande "mormor och morfar" på mobilen fast det gått ett år redan. .  ja klarar bara inte av det. det är så jobbigt att veta att du är borta, men ännu värre är det nog att se den skugga av han som en gång var min morfar, den stora starka klippan i familjen, han som alltid tränade, cyklade, grejade med huset, åt, skrattade åt sina egna skämt och var helt frisk, trots sina 77 år. nu är han 78 och ja, knappt en skugga av den man han var, för ett år sedan, och det gör så ont att se honom, samtidigt som jag måste vara stark, för han behöver oss.
'
1 år har gått och det är fortfarande lika jobbigt, inget har förändrats, och ja kommer aldrig glömma den dagen, natten, morgonen och alla stunder därefter. men som jag sagt tidigare, det var för ditt bästa som du fick somna in, för det liv du levde mot slutet var inget liv, "nu kan du äntligen andas igen", den meningen säger allt. . . jag önskar att jag fick tillfället att tacka dig (och morfar för den delen) för hur ni ställt upp för min bror och mig, skjutsat, hämtat, lagat mat, varit barnvakt, och alltid sett till vårt eget bästa, så ja hoppas att det finns någon högre makt där uppe, något ställe där du finns kvar och faktiskt förstår min tacksamhet, för tacksam, det är vad jag är, tack för allt mormor!
'

" nu kan du äntligen andas igen . . "
'

'

//jonna.c

fredag!

haha, gokväll! for som sagt och jobbade halvnio idag och kom hem fem, var en riktigt lång dag, men det gick bra :) käkade hos mamma och for och hälsade på morfar som fyller år idag :) sen nu sitter jag här och småpackar inför stockholmsresan, har redan lagt ner alldeles för mycket kläder men. .  lär få gallra ikväll! vi åker kl sex från kramfors imorgon men jag kommer ha internet på tåget och i lägenheten vi lånar å jag kommer lägga upp bilder och berätta lite om vad vi har för oss :) har som sagt bara en resa ut till skärgården planerad, resten får vi se vad vi gör, känns bäst så! nu ska ja fortsätta packa :) vi höres sen!
'
'
bild sen sthlm med tjejerna i vintras :) äntligen får jag åka tillbaka!!
'
//jonna.c

sommar

jag älskar doften av solkysst hud
jag älskar glansen från solblekt hår
jag älskar lukten av nyblöt asfalt, just sådär efter regnet
jag älskar solens värme
jag älskar de varma, ljusa nätterna
jag älskar sommaren!
'
'
//jonna.c

torsdagkväll!

nu ere kväll igen!! helvete vad tiden går fort ;o  jobbade som sagt idag och det gick rätt bra faktiskt, älskar trevliga kunder :):) sen efter jobbet så for ja och carro upp på väjaberget en sväng och kollade på utsikten haha, men både hon och ja ska upp tidigt imorgon så, det vart inte långvarigt. ja tänkte dra en film eller så nu och försöka sova ner mig lite, men lär inte kunna somna som vanligt ändå ;p äh, skitN man får ta! sommarlov e sommarlov, ljus och värme, sömnen tar mindre plats då! störes!
'
stugan :)
'

//jonna.c

torsdag

gomorron! näst sista arbetsdagen inför stockholm är kommer, ska snart låsa in mig i bastun till ikväll, men tänkte skriva ett inlägg innan ja far. vaknade rätt tidigt imorse så ja drog till finnmarken och var framme där före 11, har legat och stekt sen dess och fått fint med färg och värme :)
'
har nyss duschat, känns meningslöst att duscha innan man ska in på kvantum, blir faan svettig där nere! men håret behövde få lite omvårdnad så :)
'
'
//jonna.c

kramm

ja carro och jossi började kvällen med lite snack och slibb på gissjö innan vi drog hemåt :D målet var kramm och vi fick även med oss anna dit! var en helt okej kväll men bra vänner :) nu ska ja ta nån nattmacka tror ja, (eller ravioli hihi :d ) och sne lägga mig, börjar inte förens 15 imorgon så, hinner ut och steka några timmar :) senart åker ja till sthlm!! ska bli så sjukt skönt med semester och att "få komma härifrån" hehe. .
'
i'm sorry it had to be this way . .
'


//jonna.c

torsdag!

wiiho, hej! var ett tag sen, blir ju ganska långt mellan inläggen nu när solen skiner ute och man jobbar dagarna i ändå, men snart blire sthlm!! mohaha!
'
jobbade till tre idag och tänkte åka till finnmarken efter det men dom planerna grusades. .  så ja for hem och låg ute istället, har städat huset nu, solat, läst, ätit middag och ikväll blire brudarna :D känns som en bra dag!!
'
så varmt på kvantum att t.o.m. plastblommorna vissnar

'

'
//jonna.c

tebax!

tebax efter en sista natt i norrfälla, känns tungt att åka hem, men va faan, skit man får ta, synd det var dimma bara ;( men igårkväll fick vi sol ivf! vart middag på fiskarfänget, jag älskar alla slags fisk så ja trivdes bra där :) sen vart jag trött framåt kvällen och somnade kring 21, sen vaknade ja en snabbis kl 06 nästa morgon, drog på mig sovkläder och sov vidare till typ 11 då pappa väckre mig, haha, 14 timmars sömn, rekord för mig ivf!! men skönt vare, välförtjänt med, sitter och svettas på kvantum nu alla dagar, jobbigt de, men det får man också ta! sthlm på lördag morgon så :):)
'
'
'
jobb 9-15 imorgon, sen får vi se vad ja hittar på :) gonatt
'
//jonna.c

söndag

jossi var tvungen att åka tidigt på morgonen för jobb, men ja och carro drog till storsand och stekte till strax efter ett :) fick lite färg ivf! så eftermiddagen spenderades på kvantum, stängde osv, sen har ja åka lite bil i ovädret och annars bara suttit hemma :) skönt det, men imorgon öppnar ja kvantum och drar sen till norrfälla för min sista natt där ute, tråkigt men sant. .  ajja, skit man får ta ;o
'
jag kom på en bra idé när det regnade, att tvätta bilen! pappa ville att ja skulle tvätta volvon och varför inte passa på i regnet? så ja tog bilschampoo och en svamp och tvättade av både mazdan och volvon :D mycket najs faktiskt! sen tog ja en varmdusch inomhus..
'
'
ne nu ska ja sova, upp 08 imorgon hehe! sen höres vi kanske på tisdagkväll eller något, vi får se :) ha det bra till dess ivf!!! gonatt
'
//jonna.c

lördagkväll

när vi kom tillbaka till stugan fräschade vi till oss lite, hoppade i båten och rodde över till fiskarfänget, där var det drag, men vi hörde en trubbadur spela på brittas restaurang så vi fick dit, men vände genast då vi kände oss lite, malplacerade ;p haha under tiden så kämpade vi med våra öl, haha jo kan tänka sig, en annan sak på min sommarlista var att lära sig dricka öl, men fy satan vad äckligt det ääärr!! vi kämpade verkligen och ja kom ner till en hela flaska, de andra knappt det, jag kommer alltid tycka öl är äckligt, men vi ska lära oss dricka det, fast det gick inte så bra igår med. .  vi drog på fänget och drack en drink istället innan vi rodde hemöver, bastade och hoppade i sängs :):)
'

//jonna.c

lördag

lördag var heeela dagen mulen. .  lagomt less jag vart eftersom jag ville steka på storsand, men icke. .  så istället drog vi alla fyra upp till minigolfen och spelade, annmarie vann och jocke förlorade, haha :D skönt de! senare kring middagstid kom jossi och carro och vi drog ut till storsand för att grilla kyckling, nog hade vi världen emot oss ivf, vi glömde riset hemma, det blåste satan, vi glömde engångsgrillarna i bilen och ja, det var massa annat skit med, men tillslut lyckades vi få i oss käk och det vart riktigt trevligt och dampigt haha :D som vanligt. .  säker ba kenneth, hedda och håkan, haha!! här kommer lite härliga bilder sen då med :)
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
mina ljushuvven:)
'
'
'
sen var det dax för brunetten att ta över!!
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

//jonna.c

fredagnatt

jag har som en liten lista över vad jag ska göra i sommar, och en av dem var att fota och se en soluppgång, och vart annars skulle det vara smartare att se den än på storsand, nu när vi har stugan och allt? så jag ställde väckaren på halvtre och gasade mitt i natten till storsand, det var inte ens kallt ute, så ja gick ner och satte mig på stranden och fotade typ 300 bilder, ( aa, det är ändå lindrigt ) och vilken soluppgång jag fick, har inte redigerat bilderna något i ps eller så, utan dom är ditt från kameran, här kommer dom bästa jag tog:
'
'
ljuspelaren vart större och större
'
'
'
'
'
sen kom solen :)
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
sista bilden :) ja det blev ju gaaanska många men har ännu fler på datorn så ;p
'

//jonna.c

fredag

haha, har asmycket att berätta, men kommer inte skriva allt :d började ivf med att ja började jobba kl 07 på kvantum, varuplock. .  sen slutade ja kring 13 så ja och jocke drog dirr till norrfälla, ja la mig på storsand och stekte tills det var dax för middag, grillat har ja för mig att vi käkade, sen tog vi det bara lugnt på fredagkvällen osv :)
'
'
'
'
'
'
//jonna.c

ett till

blir ett till inlägg ändå, nu när ja ändå bara sitter här och väntar på att magen ska vakna så ja kan försöka trycka i mig lite frukost. .  somnade självklart på soffan inatt med, hade ivf sällskap av snobben den här gången haha, satan vad varmt vi har i huset, helt sjukt, säkert 27 grader! trodde ja skulle dö inatt, dessutom drömde ja om fästingar, att dom var stora som flugor och kröp runt i hela min säng. .  asså det var riktigt jävla äckligt ;s tänker inte ens lägga upp en bild på en fästing nu, för dom är så äckliga! snart drar ja ivf och jobbar och sen som sagt till norrfälla, höres vi inte nå mer innan dess så höres vi på söndagkväll! heiisss
'

//jonna.c

hahahaha

måste visa er den här bilden :D jag har kung humor ja vet, men det är lixom. . natthumor!!
'
'
//jonna.c

hejda

vart en myskväll hos frida ikväll :) käkade jordgubbar med grädde och glass, lagomt äckligt mätt nu haha, börjar jobba 07 imorgon så måste upp 06, men de skit man väl i haha, kommer vara DÖD imorgon, men ska försöka sova snart ändå :) åker ut till norrfälla dirr efter jobbet (slutar 13 ) så vi kommer inte höras förens söndagkväll då ja kommer tillbaka :) med massa bilder och text ofc! om vi inte höres en sväng imorgon innan ja far så får du ha det så bra :)
'
'
//jonna.c

torsdaggg

gomorron!
'
själv vaknade ja kring 11, somnade såklart i soffan igår, men det hör ju ivf min sommar till :) klev rätt upp typ och gick och la mig i solen, käkade lite frusna hallon och vaniljyoghurt ( favoriten! ) och ett glas kall juice och låg och läste! satan vad det stekte, riktigt rejält dessutom, solen har verkligen blivit starkare sen förr, eller ja, ozonskiktet tunnare? tillslut gick solen i massa moln och då blev ja less och gick in, tog en dusch och sitter här nu. börjar jobba kl 15 till 20:30 så vi höres väl efter det eller så!
'
'
btw så vart det utekväll igår :) ja och carro rände mellan kramm och gladan hela kvällen, men trevligt hade vi ivf :)
//jonna.c

vuxenpoäng!

haha, bor själv hos pappa nu när han och annmarie är i norrfälla, så idag var jag ju tvungen att handla mat, kom hem med en påse med bara nyttigheter, alltså det kan inte ha varit min matkasse det där haha :D ne men seriöst, kände hur vuxenpoängen rann över mig när ja handlade, tog in posten, rensade kattlådan och tog ut soporna, snart börjar jag väl tvätta fönster och lösa korsord med. . .
'
'
får se vad son händer ikväll, blire inget speciellt så kör jag ett twilightmaraton hemma, eller det gör ja kanske ändå men ;) störes sen!
'
//jonna.c

onsdag

öppnade på kvantum imorse så det blev en tidig morgon hehe. .  men de gjorde ingenting för det var lite folk och ja slutade två så det första ja gjorde var att dra i på biblan och låna en ny bok, sen gasade jag till finnmarken och la mig och stekte, varmt som satan var det! sen fick jag en idé, ja blåste upp flytmadrassen och la mig på den i vattnet och flöt runt, helt underbart! det var alldeles vindstilla, vattnet var svalkande och solen stekte, snacka om det bästa ur en svensk sommar!
'
'
//jonna.c

once in a lifetime

haha, glömde berätta att ja träffade en kvinna på kvantum som pekade på mitt halssmycke som ja fick av carro och hon tyckte att det var så roligt att jag bar det, för det var tydligen hennes dotter som designat det, pearls for girls du vet? haha coolt att ja träffat designerns mamma :D inte varje dag det händer!?
'
//jonna.c

hemma igen

hemma igen efter en dag/natt i norrfälla :) vaknade tidigt imorse och gick ut till stråålande sol, skyndade mig iväg till storsand och låg där och stekte och läste en bok ( blir en riktig bokmal på sommaren, redan läst ut 3 st sen förra veckan haha ) tills molnen kom strax före två ;( låg ett tag och väntade men hade inge tålamod så ja får tillbaka till stugan, och tur var väl det, för inte kom det nå mer sol inte -.-
'
för att underhålla rastlösa mig så for ja och pappa till bönhamn en sväng och kollade, sen när vi kom hem vare dax för middag :) enenmarinerad kyckling med en sorts hemmagjord potatissallad, har inte sån koll på mat jag, men gott vare ivf:) käkade efterrätt och sen när kring fotbollen började så åkte jag hemöver, ska ju jobba imorgon så... hoppas det blir dåligt väder haha! ajja, störes sen :) ska upp tidigt imorgon så
'
mysigt i norrfälla ;)
'
'
'
'
typ spegelblankt. .
'
'
'
'
molnen vart dramatiska, ser ut som små bomullstussar 8)
'
'
drar ut till norrfälla igen på fredag :) fram till dess är det hard work work som gäller, ledig nästan hela helgen, sen blire 6 dagars hard work work och sen åker ja och mamma till sthlm i 5 dar:) skönt!!
'
//jonna.c

hejda

har jobbat en dryyyg dag idag så nu tar jag en dusch, sen mitt pick och pack och sticker till norrfälls :)hörres igen imorgonkväll!! :)
'
//jonna.c

storsand

jag ställde väckaren tidigt imorse för att kliva upp och åka till storsand och steka, men när ja tittade ut genom fönstret var det mulet, besvikelse! så ja åt frukost i lugn takt och åkte inte ut dit förens typ tolv, när ja kom dit så ångrade ja mig att ja inte hade haft lite mer bråttom dit haha, var varmt och underbart där trots att solen inte sken med sin fulla styrka, men det var väl tur det! ja låg där nå timme och bara njöt och läste en bok innan det var dax att dra och jobba, trodde ja skulle smälta bort på kvantum, sjukt varmt, och lär inte bli bättre imorgon, tur ja är ledig på tisdag så det blir norrfälla på måndagkväll och framöver!!
'
'
'
'
'
'
//jonna.c

söndag

så, nu e ja baack! drog som sagt ut till norrfälla igår :) gud vilken mysig sjöbod vi har! man kommer in genom en liten "gränd" och dör möts man först av en båt som händer i taket, ja en riktig båt, och under den är det vatten, själva infarten till "båtgaraget" alltså, sen är det en därr till själva boytan som är riktigt stor, tre sovrum, två toaletter, ett kök, en bastu ( !!! ) ett vardagsrum/matsal nere och ett stort vardagsrum med tv uppe, fräsch och fin stuga med jättefin utsikt över hela norrfällsviken! luften luktar salt, vågorna skvalpar och måsarna skriker, riktig svensk havssommar, jag njuter!
'
'
vissa bilder har dålig kvalitet, råkade fippla med massa ISO-inställningar och glömde ändra tillbaka ;p
'
'
'
'
'
'
//jonna.c

tjadå!!

jobbat hela dagen, varmt soooom stryk! drog till finnmarken och käkade middag och nu ska ja vidare mot norrfälla där pappa och annmarie hyrt stuga:) jobbar till 20:30 imorgon så vi höres kanske en stund efter det! tjadå!!!
'
p.s. tar med mig kameran så ja lovar att det kommer bilder imorgon;)
'
//jonna.c

fredagkväll

fredagen avslutades med att jag jossi och carro firade jens som fyller 18 :) vi käkade glass, tårta och ostbågar och såg på tv och snackade! jag var tvungen att åka hem eftersom ja jobbar 9-15 imorgon så då släppte dom av mig och drog på nån raggarrunda, känner mig inte spec tagg att kliva upp om 7 timmar, eller ivf försöka kliva upp haha. .  får se det som så att 5,5 timmar kommer gå fort jämfört med dagens 8, hehe. dessutom har jag ju sol när ja kommer hem 8)
'
btw, carro var såååå snäll och köpte min efterlängtade baseball-kofta från gina idag :D
'
'
//jonna.c

fredag

hade ställt väckaren på nio imorse och kring halv elva var jag hos pappa på balkongen för att steka! solen sken och inte ett moln på himlen så jag var tvungen att ta vara på den lilla dag jag fick, dvs ungefär en timmes sol. började jobba kl 12 och har varit instängd i den där ugnen i 8 timmar!! så less och så varmt! svettades faan som en gris! satt i kassan och kände hur ja höll på att svimma, lyckades röja undan den lilla kö jag hade och kutade sen till fikarummet och drog i mig 4 glas vatten, det behövdes! på lunchen for ja och köpte en milkshake med, och sen gick ja in i kylrummet för att kyla av mig lite, du förstår inte hur äckligt varmt det blir på kvantum i arbetskläderna. . vart tillslut utsläppt och nu sitter jag här! vet inte vad som händer ikväll men inte mycket eftersom ja börjar kl 9 imorgon -.-! såna här dagar är ja sjuuukt less å att behöva jobba, men vad gör man, jag är ändå glad att jag har jobb, bara inte idag.. .. .
//jonna.c

gårdagen!

hade seriöst ingen tid att blogga igår, jobbade, kom hem, sov och for och firade frida som fyllde 18 :) ska dock berätta om min "vår" incident med grävlingen igår..
'
vi var på väg till finnmarken, jag jocke och mamma. framför har vi en stor bil som kör på en stackars grävling så den bara flög och landade på vägen, föraren av bilen stannade inte utan den fortsatte köra!! helvete vad elak ja blev!! man missar inte att man kör på en grävling lixom!! när vi körde förbi den sprattlade den som satan, det var så hemskt att se, så vi vände och åkte tillbaka för att typ, ja slå ihjäl den eller något så den slapp lida, vet inte riktigt vad vi tänkte men ja tänkte då ivf inte låta den ligga där och plågas. så vi vände och ja rotade åt mig en liten domkraft som vi hade i bilen och tänkte slå ihjäl grävlingen ( var bara en unge. .  ) men då blir den rädd och försöker resa sig, men frambenen oh förmodligen allt innuti kroppen var krossat så den får in bakbenen under sig och lixom krälar som en orm över vägen med påskjut från bakbenen, ner i diket och sen upp in i skogen så ja fick aldrig min "chans". ringde då efter en jägare som satte av efter grävlingen in i skogen, han visste att dom hade ett gryt i närheten så han styrde sig in mot det. vet ännu inte om han hittade grävlingen men ja hoppas verkligen det, annars kommer den förmodligen svälta ihjäl eller förblöda . .  blir sjukt förbannad på att man inte kan stanna och kolla om djuret ivf är dött. .  neee bara fortsätta köra som att man körde på en plastbort!? idiot. . . .

//jonna.c

RSS 2.0